Weer per maand

Beschrijvingen van het weer op Tenerife per maand uitgesplitst, zodat u weet wat de beste reistijd voor u is.

Het weer is natuurlijk iets dat door iedereen verschillend ervaren wordt. Zo zullen bewoners van Tenerife het weer al gauw slechter ervaren dan toeristen uit het noorden, die de temperaturen echt een verademing vinden. Onderstaande informatie is gebaseerd op het gemiddelde weer in de betreffende maand, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen mogelijk waarin u extremen kunt treffen met veel regen en wind, of juist een calima waardoor het snikheet is.

Weer Tenerife januari

Januari is samen met december de slechtste maand voor een vakantie op Tenerife. Alhoewel de temperaturen goed zijn, maakt de wind vaak dat het fris aanvoelt. Tevens is de kans op neerslag in die maanden het hoogst maar er zullen zeker ook hele mooie zonnige dagen zijn. Tenerife zijn om die reden dan ook nog steeds populair voor de kerstvakantie.

Weer Tenerife februari

Februari is de meest populaire maand voor een vakantie op Tenerife gedurende de winter. Het weer in noord Europa is dan al een tijdje slecht en het is er vaak somber. Op Tenerife is het in de winter s’avonds langer licht en het weer zult u doorgaans als zeer aangenaam ervaren.

Weer Tenerife maart

Ook in maart is het weer prima op Tenerife. Eigenlijk net wat betere temperaturen dan in februari. De meeste toeristen zijn alweer naar huis, dus het is dan volop genieten voor degene die buiten de schoolvakanties om op vakantie kan gaan.

Weer Tenerife april

April is vaak al echt een mooie maand, maar niet per definitie vrij van regen of een calima. Ook april is een populaire maand voor een vakantie op Tenerife, maar reken er wel op dat het bij of na thuiskomst nog wel weer eens kan sneeuwen…

Weer Tenerife mei

Mei is de maand waarin je vaak de zomer echt al aan voelt komen. De temperaturen zijn prima en ook het zeewater wordt al wat warmer. Tenerife zijn dan ook een populaire bestemming tijdens de Meivakantie.

Weer Tenerife juni

Juni is vaak een maand met wat minder toerisme en prachtig weer. De temperaturen zijn dan overdag al rond de 25 graden, maar de avonden zijn nog wat fris. De kans op regen is nihil en ook het zeewater is al best lekker. Kortom een prima maand voor een vakantie op Tenerife.

Weer Tenerife juli en augustus

Alhoewel de eilanden bekend staan om hun vaak koele wind, zult u deze het meeste ervaren in de maand juli. Juli en augustus zijn in principe echt warme maanden, maar door de wind juist aangenaam. Ook de nachten zijn dan warmer, waardoor het soms lastig kan zijn als u wilt slapen. Toch is het op Tenerife in deze maanden een stuk aangenamer dan op het vaste land van Spanje. Een eventuele calima in juli of augustus maakt dat het binnen wel 40 tot 50 graden kan worden en dat het open laten van de ramen het juist alleen maar slechter maakt. Dit is echter een uitzondering.

Weer Tenerife september

September is een hele aangename maand op Tenerife. Vaak prachtig weer, hoge zeewater temperaturen, weinig kans op regen, en relatief weinig toeristen. Kortom weer een echte fijne maand voor degene die het zich kan veroorloven om buiten de schoolvakanties weg te gaan.

Weer Tenerife oktober

Oktober is een echte nazomermaand, aangenaam, maar toch al weer wat vroeger donker en daardoor wat minder zonuren per dag. Voor de toerist uit het noorden zeker een aanrader!

Weer Tenerife november

In november voelt het alweer wat frisser aan maar het blijft een prima maand voor een vakantie op Tenerife, vooral ook omdat het weer op de eilanden vele malen beter zal zijn dan thuis. U zult de zon toch regelmatig zien, en op een plekje uit de wind zal het u zeker lukken uw zongebruinde tint nog eens flink bij te werken.

Weer Tenerife december

December is samen met januari de slechtste maand voor een vakantie op Tenerife. Alhoewel de temperaturen goed zijn, maakt de wind vaak dat het fris aanvoelt. Tevens is de kans op neerslag in die maanden het hoogst maar er zullen zeker ook hele mooie zonnige dagen zijn. Tenerife zijn om die reden dan ook nog steeds populair voor de kerstvakantie.