Musea Tenerife

Musea op Tenerife. Het eiland heeft een scala aan musea. Wij hebben er een paar highlights voor u uitgehaald.

Museo de la Naturaleza y el Hombre (natuurhistorisch museum) in Santa Cruz de Tenerife

Gevestigd in het vroegere hospitaal. De bezoekers krijgen een kleurrijke multimediashow over geologie, archeologie en flora en fauna van de Canarische Eilanden te zien. Verder is er een collectie voorwerpen (aardewerk, beelden uit Afrika en pre-Colombiaanse kunst) alsmede fossielen uit de hele wereld.
De onderstaande link geeft uitleg over de verschillende onderwerpen. Door telkens linksboven op een afkorting te klikken, krijgt u uitleg (Engels) over deze onderwerpen.
www.museosdetenerife.org


Museo de Bellas Artes (museum van schone kunsten) in Santa Cruz de Tenerife

Topstukken van het Prado-museum in Madrid zijn hier te bewonderen. Het betreffen werken van Jan Brueghel, José de Ribera en een aantal anonieme Spaanse schilders uit de 17e en 18e eeuw. Verder heeft het museum een collectie moderne Canarische kunst, een muntenverzameling en een verzameling wapens.


Museo Militar de Canarias (oorlogsmuseum) in Santa Cruz de Tenerife

Dit museum is gevestigd in een voormalig fort. Hier vindt u een kleurrijke verzameling uniformen, banieren en persoonlijke bezittingen van allerlei beroemde militairen. Verder is er een tentoonstelling van oude wapens van de archipel, alsmede 17e-eeuws Spaanse militaria en wapens uit de 19e eeuw.