Ferry, veerboot Tenerife

Tussen de verschillende Canarische Eilanden kan men ook per veerboot reizen. De kosten van deze manier van reizen zijn lager dan een vliegtuigticket.

De bekendste veerboten zijn de boot van Tenerife naar La Gomera en van Tenerife naar Gran Canaria.

U kunt dan bijvoorbeeld reizen met uw huurauto. Vraag wel even bij de verhuurmaatschappij of er bijzondere voorwaarden gelden!

Een nadeel kan echter zijn dat men meerdere keren moet overstappen om van het ene eiland naar het andere te komen. Tenerife is het enige eiland van waar men direct een ander eiland kan bezoeken, zonder daarbij over te hoeven stappen. De hoofdstad Santa Cruz de Tenerife biedt uitstekende veerdiensten tussen de eilanden en via Cadiz naar het Spaanse vasteland. Ook is het mogelijk om naar Portugal (Portimao) en het eiland Madeira (Funchal) te reizen.

Tenerife kent twee opstapplaatsen. Dit zijn Los Cristianos en Santa Cruz de Tenerife. Vanaf Los Cristianos kan men van en naar San Sebastian de la Gomera, hoofdstad van La Gomera en van en naar Santa Cruz de La Palma, op het eiland La Palma. De andere opstapplaats is de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Vanaf hier kan men alle eilanden bereiken op La Gomera na, plus Portugal en het vasteland van Spanje. Men kan van en naar Las Palmas de Gran Canaria, Valverde (El Hierro), Santa Cruz de La Palma en Puerto de Tazacorte (La Palma), Arrecife (Lanzarote) en Morrojable (Fuerteventura). Ook kan men vanaf hier naar Funchal, Cadiz en Portimao reizen.

Hieronder volgen een aantal rederijen en hun websites die u kunt raadplegen: