Fietsen Tenerife

Tenerife is bij uitstek geschikt voor een fietsvakantie. U kunt er fietsen, mountainbiken en wielrennen.

Fietsen, fietsvakantie, mountainbiken, wielrennen op Tenerife

Er zijn diverse bedrijven die er in gespecialiseerd zijn om uw fietsvakantie tot een succes te maken. Zij organiseren fietstochten voor alle leeftijden en voor verschillende niveaus.

Misschien wel juist dankzij zijn vulkanische en bergachtige terrein is Tenerife een populaire bestemming voor fietsers. Vooral tijdens de wintermaanden – als het fijne klimaat zorgt voor prima temperaturen en weinig neerslag – trekt Tenerife veel amateurs en professionals op zoek naar warmer weer voor een training.

Vooral van november tot mei zie je op de wegen van Tenerife veel kleurrijk geklede fietsers. Gelokt niet alleen door het weer maar ook de ongelooflijke natuurlijke schoonheid van Tenerife, die in een adembenemend decor voorziet tijdens het trappen en de inspanning.

Er zijn ook tal van bezoekers van het eiland die alleen maar een of twee ochtenden willen fietsen. Voor deze fietsers zijn er uitgebreide mogelijkheden voor het huren van een fiets om er zelf op uit te gaan. Gaat u echter mee met een georganiseerde tour, dan ziet u natuurlijk de wat onbekendere en speciale plekjes van Tenerife.

De beheersbare omvang van het eiland is een andere factor in de populariteit van Tenerife – dit maakt het mogelijk om van een grote verscheidenheid van vergezichten te genieten binnen de inspanningen van slechts een dag. U kunt bijvoorbeeld fietsen door het vulkanische landschap van het Parque Nacional del Teide in het midden van het eiland of de Anaga-route in het noorden van Tenerife.

Fietsroutes op Tenerife

Meer info voor fietsroutes op Tenerife: www.routeyou.com
Kijk ook op onze speciale pagina om een fiets, mountainbike of racefiets te huren op Tenerife.