Reisinformatie Tenerife

Gaat u op reis naar Tenerife dan is het prettig als u op de hoogte bent van de belangrijke telefoonnummers, het tijdsverschil, de vliegtijd, de munteenheid, het voltage, een Nederlandstalige arts etc.

Belangrijke telefoonnummers op Tenerife

  • Noodgevallen: 112
  • Ambulance: 061
  • Brandweer: 080

De taal

De taal op Tenerife. Bij welk land hoort Tenerife. Tenerife hoort bij Spanje, derhalve spreekt men er Spaans.

Tijdsverschil Tenerife

Het tijdsverschil met Tenerife is het het hele jaar 1 uur. Het is op Tenerife 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de zomertijd als de wintertijd.

De vliegtijd naar Tenerife

Het eiland heeft twee internationale vliegvelden, Tenerife-Norte (TFN) en Tenerife-Sur (TFS). De vliegduur naar Tenerife bedraagt ongeveer 4,5 uur. Dit is gerekend vanaf Schiphol. De laatste jaren maken steeds meer vakantiegangers gebruik van andere luchthavens als vertrekpunt naar Tenerife. Voor gedetailleerde informatie over bovengenoemde luchthavens verwijzen wij u naar:

De munteenheid op Tenerife

Omdat Tenerife bij Spanje behoort betaalt men met de Euro.

Het voltage op Tenerife

Het voltage is er 220 volt. Verloopstekkers zijn niet nodig voor de platte stekkers. Voor randaarde stekkers heb je vaak een verloopstekkertje nodig. Deze zijn vaak te koop in een wat uitgebreidere supermarkt.

Nederlandstalige, Nederlands sprekende, Vlaamse/Belgische arts op Tenerife

Dokter Brouns, Apartamentos Andorra, B-A1-2, Playa de las Americas. Begane grond. Tel. 922.790.637 en mobiel 609.070.005

Paspoort en/of identiteitskaart

Zorg dat u in het bezit bent van een geldig paspoort en/of identiteitskaart om te kunnen reizen. (Geldig betekent tot en met de dag van uw terugreis.) Controleer de geldigheid voor de zekerheid nog een keer! U heeft geen visum nodig voor Tenerife.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden we u aan navraag te doen bij de Spaanse Ambassade of het Consulaat.

  • Spaanse Ambassade, Lange Voorhout 50, 2514 EG Den Haag, tel: 070-3024999
  • Consulaat Generaal van Spanje, Frederiksplein 34, 1017 XN Amsterdam, tel: 020-6203811. Het Consulaat is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur; zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.

Identificatieplicht op Tenerife

In Spanje, en dus ook op Tenerife, geldt een identificatieplicht. Het is daarom heel handig om naast een paspoort ook een identiteitskaart mee te nemen. U hoeft dan niet altijd met uw paspoort rond te lopen, met alle risico’s van dien. Tevens dient u zich bij iedere betaling met een pinpas of creditcard te legitimeren. Uw rijbewijs wordt meestal niet als identificatie geaccepteerd.

Een auto huren op Tenerife

Zorg dat u in het bezit bent van een geldig rijbewijs, indien u een auto wilt huren op Tenerife. Let op, voor huren van een auto dient u vaak in het bezit te zijn van een creditcard, zoals bijvoorbeeld Mastercard of Visa. Kijk op onze speciale pagina voor een goedkope huurauto op Tenerife.

Hond of kat meenemen Tenerife

Neemt u een hond of kat mee, informeer tijdig naar de benodigde inentingen. Bewaar het dierenpaspoort vast bij uw eigen reispapieren. Uw huisdier dient op Tenerife ook beschermd te worden tegen hartworm! Vergeet niet uw huisdier tijdig aan te melden bij de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Vaak mogen er maar beperkt huisdieren mee op een vlucht. Lees hier meer over uw hond of kat meenemen in het vliegtuig.

Insecten op Tenerife

Normaal gesproken zijn er weinig insecten, en meestal geen muggen. Helaas zijn er wel kakkerlakken op het eiland. Deze zie je vooral in de zomer, maar ook in de winter kunt u ze tegenkomen. In principe zijn het hele schone beestjes, maar toch wil niemand ze in de buurt hebben. Tegenwoordig wordt er van overheidswege veel insecticide gespoten tegen deze beesten en daardoor is het aantal niet meer te vergelijken met jaren geleden. Men zegt dat dit een fabeltje is, maar komt u een kakkerlak tegen, trap hem dan niet dood. Er kunnen eitjes onder uw schoen achterblijven die u vervolgens verspreidt. Kakkerlakken vindt u vooral in de buurt van tuinen. Om te voorkomen dat u ze binnen krijgt, houd ramen en deuren zo veel mogelijk gesloten, vooral in de avond. In de warmste maanden van het jaar kunnen de kakkerlakken (beperkt) vliegen en kunnen zo ook naar binnen “waaien”. Tevens kunnen ze door de overloop van de wastafel naar binnen komen. Doe hier tijdens uw verblijf een kurk o.i.d. in, en houd de stop op het bad etc. als u het niet gebruikt.

Het kraanwater drinken op Tenerife

Het is beter het kraanwater niet te drinken. Het smaakt en ruikt niet lekker en is ongezond. Voor koffie of thee kunt u ook het beste flessenwater gebruiken. U kunt wel gewoon koken in het water, zoals aardappels of groente. Maakt u een gerecht waar het water in achter blijft, zoals bijvoorbeeld soep, doe dat dan liefst met water uit een fles.