Naaktstranden Tenerife

Op Tenerife zijn vele naaktstranden. Vaak zijn er op de “gewone” stranden gedeeltes waar men naakt kan recreëren. Soms zijn er ook stranden die in principe alleen voor naaktrecreatie zijn.

Naaktstrand Playa de los Patos in La Orotava

Het bijna 1 kilometer lange naaktstrand Los Patos is afgelegen. De eerstkomende grote plaats is Puerto de la Cruz, op acht kilometer noordwaarts. Het naaktstrand is alleen te voet bereikbaar, maar ondanks dit is het strand druk bezocht. De sterke stroming maakt het zwemmen nogal gevaarlijk.


Naaktstrand Playa de Montaña Amarilla in Costa del Silencio

Afgelegen naaktstrand zonder voorzieningen.


Naaktstrand Playa de Diego Hernández in Adeje

Om optimaal te genieten van de zon is er een zwembad ingebouwd in de rotsen, met zonneterrassen, een rotsachtige baai met roestvrij stalen trappen naar het kristalhelder water, ideaal om te snorkelen. De lokale duikscholen gebruiken deze inham voor hun duik expedities.


Naaktstrand Playa de Montaña Pelada in El Médano

Dit naaktstrand ligt vrij afgelegen in een ongerepte natuur. La Pelada is enkel te bereiken te voet en maakt deel uit van het natuurreservaat Montaña Roja.


Naaktstrand Playa de Montaña Roja in El Médano

Erg groot is dit naaktstrand niet, het is slechts 50 meter lang. Op de dichtbij gelegen stranden zijn genoeg toeristische faciliteiten aanwezig, Playa de Montana Roja biedt zelf geen voorzieningen.


Naaktstrand Playa de la Tejita in El Médano

Dit naaktstrand is het langste natuurstrand (3 km) van Tenerife.


Naaktstrand Playa la Mareta in El Médano

Het brede naaktstrand van ongeveer 125 meter lang wordt voornamelijk gebruikt voor nudisme. Het naaktstrand ligt in een afgelegen gebied en heeft geen faciliteiten. U kunt er wel genieten van de rust en de natuurlijke omgeving.


Naaktstrand Playa de los Morteros

Een naaktstrand dat uitsluitend bereikbaar is over zee of na een fikse wandeling langs de rotskust. Vanwege de ligging erg in trek bij naaktrecreanten. Met de auto op de C-822 van Los Cristianos richting Guía de Isora, ter hoogte van km. paal 80 een omleiding nemen in de richting van Playa La Caleta, ongeveer 3.5 km. Komt u bij de bebouwing, parkeer dan uw auto en loop 30 minuten, langs een pad dat parallel loopt aan de stranden.


Naaktstrand Playa el Drauillo in de gemeente Santa Cruz de Tenerife

Dit naaktstrand ligt aan de noordkust van Tenerife op de weg van Taganana naar Benijo. Het is een lavastrand met kiezels en heeft een lengte van enkele honderden meters. Het naaktstrand is alleen te voet te bereiken. Er zijn geen voorzieningen aanwezig op dit naaktstrand.