Toegankelijkheid mindervaliden op Tenerife

De gemeente Arona heeft de toegankelijkheid voor mensen met een handicap en/of rolstoelgebruikers al sinds lange tijd hoog op de agenda staan.

Tenerife is zeer geschikt voor mindervaliden en/of mensen in een rolstoel. De gemeente Arona, in het zuiden van het eiland, is ingesteld op mensen met een handicap. Tussen Los Cristianos en Playa de las Americas is een vijf kilometer lange promenade zonder obstakels, zodat niets u in de weg staat voor een lange wandeling. Er zijn diverse hotels die hier op inspelen en ook hun complex en zwembad aangepast hebben voor gehandicapten.

Aan diverse stranden staat ook het strandplezier en zwemmen in de zee niets u in de weg. Er zijn op- en afritten, een beveiligde zone om te zwemmen, stabiele waterrolstoelen, houten steigers en andere aangepaste faciliteiten.

De gemeente heeft een uitgebreide folder gemaakt in het Engels, Duits en Spaans met daarin alle informatie over de toegankelijkheid voor mensen met een handicap van de boulevards, stranden, hotels, restaurants, winkelcentra, transfers van de luchthaven, openbaar vervoer, openbare toiletten enz. De folder werkt met ikoontjes en is ook als u bovengenoemde talen niet spreekt goed te begrijpen.

Klik hier voor deze folder in pdf formaat.

Hotels met aanpassingen voor mindervaliden en gehandicapten:

Zorgverlening Tenerife

El Corazón biedt u de hulp aan die u nodig heeft. Zij zijn gespecialiseerd in thuiszorg, zoals huishoudelijke hulp, verpleegkundige hulp, persoonlijke verzorging en eventueel begeleiding bij ziekenhuisbezoek. Meer info: www.el-corazon.eu.

Reisburo Vakantie&Zorg

Bij Reisburo Vakantie&Zorg kunt u naast vakanties in Nederland ook terecht voor vakanties in het buitenland. U krijgt hulp bij de keuze van de accommodatie, een duidelijke omschrijving per accommodatie, eventuele verzorging van thuiszorg of hulpmiddelen en ook de boeking wordt voor u verzorgd. Dit alles tegen een kleine vergoeding. Kijk voor meer informatie op: www.reisburovakantieenzorg.nl.

Aangepast appartement in 5* hotel

Gezellig appartement met 1 slaapkamer met een privé zwembad gedeeld met 2 andere appartementen met zicht op het eiland La Gomera. Volledig ingericht voor gehandicapten. Het appartement is in 5* hotel Boabab suites in Costa Adeje. Meer info: www.villadegroot.be