Santa Cruz de Tenerife

De hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, is een van de best bewaarde geheimen van Tenerife.

De hoofdstad Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruze de Tenerife is een bruisende, levendige havenstad aan de voet van het Anaga gebergte. Met haar wortels doordrenkt van geschiedenis en haar moderne uitstraling, is Santa Cruz een stad die alles heeft voor de veeleisende reiziger.

Santa Cruz biedt strand, pleinen, parken, musea, winkelcentra, theater, kunst, lekker eten en een bruisend nachtleven. Santa Cruz is groot genoeg om te voorzien in een eindeloze verscheidenheid aan bezienswaardigheden en bezigheden, en is desondanks compact genoeg om grotendeels te voet of met de tram te verkennen. Santa Cruz geniet het hele jaar door van zonneschijn en een zwoele gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 22 ° Celsius in de schaduw.

Winkelen in Santa Cruz de Tenerife

De markt Señora de África met zijn zeer opvallende roze gebouw met een standbeeld van een vrouw met een mand op haar hoofd. Hier vindt u de beste groenten, fruit, bloemen, vlees, zuivelproducten, kruiden & specerijen. Open van maandag t/m zaterdag. Het moderne commerciële gedeelte ook op zondag.

Calle Castillo, de belangrijkste commerciële, autovrije, winkelstraat die wordt doorkruist door andere, kleinere winkelstraten. U vindt hier een uitgebreide selectie van winkels voor kleding, sieraden, schoenen en merkkleding.

Centro Comercial Meridiano, aan de rand van de stad, vlakbij de CEPSA olieraffinaderij. Een zeven verdiepingen hoog winkelcentrum.

El Corte Ingles, bij het busstation. De Spaanse “Bijenkorf”.