Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz is de belangrijkste toeristische badplaats in het noorden van Tenerife.

Alhoewel er honderdduizenden bezoekers per jaar komen, heeft het zijn Canarische karakter behouden. Puerto de la Cruz heeft een reputatie als goede vakantiebestemming door zijn vele uitstekende restaurants en het prachtige strand. De elegante pleinen en straten en de chique winkelstraat maken het een favoriete bestemming voor de Spanjaarden van het vasteland tijdens de zomermaanden, terwijl u er in de wintermaanden juist Noord-Europeanen treft, die genieten van het milde klimaat.

Winkelen in Puerto de la Cruz

Net als op de rest van Tenerife kunt u er genieten van de belastingvrije status. U koopt er goedkoop tabak, alcohol, leer en elektronische goederen. Er zijn verschillende goede supermarkten in en rond de stad, waar u alles kunt halen wat u tijdens uw verblijf nodig kunt hebben. Het commerciële centrum Martiánez heeft een grote supermarkt en er is een HiperDino op de Avenida Generalísimo. Er is ook een kleine Spar in het centrum van de stad, maar de prijzen zijn daar aanzienlijk hoger.

Voor kleding en schoenen winkelt u het beste in en rond Agustín Bethencourt, Calle de Hoya en in winkelcentrum Martiánez. Voor echt lekker winkelen neemt u de taxi naar winkelcentrum La Villa (10 minuten) op de grens met La Orotava. Daar vindt u de Al Campo hypermarkt en een schitterende selectie van mode, schoenen, sieraden, lingerie en sportkleding.