Playa de las Americas

Playa de las Americas is de grootste toeristische trekpleister van Tenerife, een speciaal voor vakantiedoeleinden gebouwde badplaats.

Er komen vakantiegangers van alle leeftijden en vanuit de hele wereld voor de zon, zee en het strand. Playa de las Americas ligt in het zuiden van Tenerife, in de buurt van de luchthaven Reina Sofia. Het is enorm gegroeid tijdens haar 30-jarig bestaan en beslaat nu drie verschillende zones: Het oorspronkelijke Playa de las Americas, San Eugenio en Torviscas.

De stranden in Playa de las Americas

Er zijn drie natuurlijke stranden in Playa de las Americas en drie kunstmatig aangelegde stranden, allemaal bedekt met donker zand. Vooral in de zomer kan het er erg druk zijn. De stranden zijn verbonden door een lange promenade, die slingert zich langs de drukke waterkant, gesteund door tientallen hoogbouw hotels en appartementenblokken. Een treintje rijdt rondom de badplaats en stopt elk uur op een aantal vaste punten, en er zijn genoeg gratis bussen om de toeristen te vervoeren, zodat zij makkelijk bij alle faciliteiten zoals uitgaansgelegenheden, winkels en sportfaciliteiten kunnen komen. Verwacht niet om enige Canarische sfeer op te kunnen snuiven in Playa de las Americas, het is puur bedoeld voor degenen die willen genieten van een zorgeloze zomervakantie met zon, zee en strand.

Playa de las Americas uitgaan

De populariteit van Playa de las Americas met jonge feestgangers wordt weerspiegeld in het grote aantal zeer levendige bars, disco’s en nachtclubs. De Patch is een gebied met veel bars met live muziek. Er zijn twee casino’s in Playa de las Americas voor degenen die graag een gokje wagen tijdens hun vakantie. Koppels op zoek naar een wat rustigere avond kunnen goed terecht in Torviscas.

Winkelen in Playa de las Americas

Het leuke van winkelen op Tenerife is het grotendeels belastingvrije aanbod. Parfum, alcohol, sigaretten, camera’s en elektronische goederen zijn aanzienlijk goedkoper dan thuis. Playa de las Americas heeft een groot aantal winkels, waaronder boetieks en designer outlets. Er is een markt in Torviscas op donderdag en zaterdag, waar u kunt afdingen op de geschenken en souvenirs.

Uit eten, restaurants in Playa de las Americas

Playa de las Americas heeft een grote diversiteit aan bars, pubs, cafés en restaurants die zelfs de meest pietluttige smaakpapillen kunnen verblijden. Van Engels pubs en maaltijden in tapas bars, van “fish and chips” tot Chinees en van Indiaas tot de traditionele Canarische keuken, u vindt het er allemaal in Playa de las Americas. Er zijn restaurants in alle prijsklassen.

Activiteiten

In Playa de las Americas is voldoende entertainment voor de bezoekers en vakantiegangers van alle leeftijden, denk hierbij aan tennisbanen, speelzalen, bowling, waterparken, karten en allerlei watersporten aan de stranden, zoals jetskiën, windsurfen, duiken, en banaanvaren. Er is een 18-holes golfbaan op de weg naar Los Cristianos. In de omgeving kunt u paardrijden en een tocht per kameel maken. Boottochten vertrekken regelmatig en dolfijnen en walvissen worden vaak gezien. Andere populaire excursies omvatten een tocht naar de hoofdstad, Santa Cruz, en de Teide National Park.

De negatieve zijde

Playa de las Americas is gebouwd op de flank van een heuvel en voor vele appartementen moet u een flink stuk steil omhoog lopen als u van het strand komt. Bij de appartementen en hotels in de buurt van het centrum van Playa de las Americas kan het erg luidruchtig zijn tot in de vroege uurtjes. Er zijn honderden verkopers die u van allerlei snuisterijen of timeshare appartementen willen aansmeren. Het beste is om duidelijk maar beleefd kenbaar te maken dat u geen interesse heeft, voorkom in ieder geval dat u met ze in gesprek raakt. Er staat veel personeel van bars en restaurants buiten om promotie te maken, die zijn heel hardnekkig en na een tijdje gaat het natuurlijk ook vervelen. Wees u bewust van oplichters; pak bijvoorbeeld geen kraskaarten aan. Alhoewel de autoriteiten er alles aan doen om prostitutie, drugshandel en luidruchtig gedrag te voorkomen, vinden sommige bezoekers het toch enigszins intimiderend ‘s nachts. Wie op zoek is naar een wat rustigere avond kan het beste aan de Torviscas zijde van Playa de las Americas blijven. De stranden zijn vrij klein en regelmatig overvol, met name tijdens de drukke zomerseizoen.