Los Gigantes

Los Gigantes is een hele mooie badplaats. Grote zorg is besteed in het ontwerp en de bouw.

Met uitzondering van een meerdere-verdiepingen tellend hotel, zijn alle overige appartementencomplexen en woongebieden laagbouw en goed aangepast bij de omgeving. Het is een kleine, rustige, wat exclusieve plaats. Er is niet veel gevaar dat Los Gigantes door uitbreiding deze exclusieve sfeer zal verliezen, het ligt namelijk ingesloten tussen de rotsen en de oceaan.

De wegen in Los Gigantes zijn zeer smal, het grootste deel van de stad is eenrichtingsverkeer. Het is een prachtig landschap en heeft vele voorzieningen. Liggend aan de voet van de kliffen is er een klein, schoon, zwart zandstrand, waar het zelden druk is, ondanks het feit dat het geschikt is voor kinderen. Parkeren bij het strand kan echter wel een probleem zijn. Vlak naast het openbare strand is de jachthaven. U kunt genieten van een drankje of een maaltijd in de bars en restaurants aan de voorzijde van de jachthaven, of u kunt lopen tot de beschermende zeewering die de jachthaven omringt, vanwaar u een goed zicht heeft op de boten en de stad, de appartementen en villa’s.

Het commerciƫle centrum van Los Gigantes is net landinwaarts (en dus bergopwaarts) van de jachthaven. Hoewel klein, maar tegelijkertijd met een verscheidenheid aan bars en restaurants. U kunt er ook goed winkelen, van groenten en fruit tot designer kleding.